Kina

Hangzhou, Xian och terrakottaarmén

22 april, 2009

Nu har vi landat i Hangzhou. Klockan är sen, men jag är uppspelt och förväntansfull inför morgondagen och vill inte riktigt lägga mig ännu. Hangzhou är en liten småstad i jämförelse med de övriga vi besökt. Bara 4.5 miljoner invånare. Staden är känd för sin skönhet, och av det jag såg i mörkret under bussresan från flyget, verkar det vara mycket fint här. Vi ska åka ut med båt på Västra Sjön och det ska finnas blommor, träd och växter som får alla trädgårdsintresserade att gråta av lycka…

Cykeltur. Gårdagens cykeltur på Xians gamla (jättegamla!) stadsmur är något jag kommer minnas som en av resans många höjdpunkter. Solen sken, det var varmt och fläktade skönt när jag svischade fram på den ganska ojämna, 12 meter höga muren. Därifrån har man fin utsikt över den gamla, låga staden innanför och vy över höghusen utanför. Grå, svängda takåsar med vardagslivet nedanför. Och några vänliga herrar som jag diskuterade fotografering med. Vad de diskuterade med mig däremot är jag lite osäker på. Min kinesiska är lite bristfällig.

IMGP4276

Lite nöjen hinner vi med mellan alla nöjen. Här en musik- och dansuppvisning, efter ännu en av dessa härliga middagar.

Terrakottaarmén. I dag har vi sett terrakottaarmén. Vår söta guide, Lily, gav oss en spännande historielektion på vägen dit. Indiana Jones äventyr är inget mot verkligheten under Qin-dynastin! Här finns giftiga kvicksilversjöar, grymma kejsare, storslagna projekt och hårresande berättelser om levande begravda och sånt. I dag har det regnat mest hela dagen, men det gjorde inget eftersom vi var inne mest hela dagen också.

 

Kanske också av intresse för dig

Inga kommentarer

Lämna ett svar