Text och foto

I höst

30 augusti, 2009

I höst ska jag ägna mig mer åt webbcopy och mindre åt tidningsreportage. Jag har ”fastnat” hos en av mina favorituppdragsgivare och ska arbeta där två dagar i veckan. Fast frilansare, fastlansare kanske? Övrig tid finns jag tillgänglig för andra som behöver skrivarhjälp.

Fotografera! Och så ska jag lära mig mer om mitt favoritämne; fotografering. Hittills har jag mest försökt få koll på teknik och sånt. Och det är förstås bra att kunna. Men på den här kursen (Fotografins filosofi, Karlstads Universitet), kommer jag få veta mer om det som verkligen intresserar mig. Bildens berättande. Hur kul som helst. Jag tjuvstartade med att gå på en spännande fotoutställning på Moderna museet (Stockholm). Massor av vackra, läskiga, roliga och besynnerliga foton att titta på länge och väl. Det är mitt favoritmuseum, även utan fotoutställning. Och butiken i entrén! Vill ha, vill ha, vill ha. Fina fina böcker, helt onödiga jätteroliga prylar och saker man alltid saknat, men inte trott fanns. I min påse hamnade; kikare som kan kika runt hörn (!?), något, ja vad är det egentligen, ett (en eller ett?*) flugögeprisma och en plåtburk som man ska kunna ta bilder med. Återkommer om jag får det att funka.

(* från språkpolisen; det funkar tydligen med både en och ett prisma!)

Kanske också av intresse för dig

Inga kommentarer

Lämna ett svar