Text och foto

Rikstermbanken

14 december, 2008

Rikstermbanken. Det finns som språk i svenskan, som kan vara lika främmande som ett helt annat språk. Byråkratiska till exempel. Eller facknördiska och WOW-iska (World of Warcraftjargong). Har du som jag någon gång varit på en föreläsning i ett ämne du inte ens visste fanns? Som kanske handlade om ”limstrukturers hållfasthet” eller ”chi-squaretest”. Och suttit där och gapat som en fågelholk, helt oförstående. Föreläsningen kunde lika gärna varit på kinesiska eller serbokroatiska.

Rikstermbanken öppnar i mars 2009. I Rikstermbanken kan man få reda på vad termer och begrepp från olika ämnesområden betyder. Fackuttryck, definitioner och krångliga ord som myndigheter ibland svänger sig med, ska man kunna få sig förklarade där. Bra tycker jag!

Rikstermbanken (www.rikstermbanken.se)

Kanske också av intresse för dig

Inga kommentarer

Lämna ett svar