Kina

Kvällsfrukt

23 april, 2009

Botanisera i matvaruaffären. Jag tog precis en liten kvällspromenad längst gatan här utanför. Mina resekompisar tipsade om en supermarket runt hörnet, så dit gick jag. Det är fortfarande varmt och skönt ute. Massor av folk är ute och byggjobbarna är i gång trots timmen. Det är mycket turister här, men nästan inga västerlänningar. I affären strosade jag omkring länge. Det fanns massa spännande att titta på i all sin vardaglighet. Fiskdisken hade stora akvarier och tankar med levande fiskar, ålar, småräkor, paddor!, ålar och sorgligt nog, sköldpaddor i nät. Men nu var det inte paddor jag var på jakt efter, även om jag gärna köpt fria sköldisarna, utan frukter. Skörden blev god. Hela fyra nya frukter som jag aldrig smakat förut. Fast en visade sig vara en mango, en liten och himmelskt söt en. De andra var en grön persikoluden sak, lite sursyrlig. Helt ok. En annan var päronlik, gulorange och sötsyrlig, mummig. Körsbär, lynchees, och bananer köpte jag med. Hur söta och goda som helst.

Kanske också av intresse för dig

Inga kommentarer

Lämna ett svar