Kina

Wuzhen

26 april, 2009

IMGP4915Kanalstaden. I dag har vi åkt till en av de kända kanalstäderna, Wuzhen. Namnet betyder svart och kommer av de mörka hustaken. Staden har en 2000-årig historia. Där bor det fortfarande folk, även om det mest är de äldre som stannar. De som är yngre flyttar in till städerna. Staden ligger kring en förgrening till Kejsarens Kanal. I princip skulle man kunna ta båtvägen härifrån ända till till Beijing. Det känns som att komma in i en sagovärld, eller i en film. Små broar välver över vattnet. Husens träfasader är blankslitet mörka. Balkongerna har blommor och alla hus har en utgång direkt mot vattnet. Det var praktiskt,för då kunde man handla varor som försäljarna kom med per båt, direkt från dörren. Nu är det mest turister som glider fram i båt på kanalen. Många av dem var nyfikna och tog kort på oss exotiska besökare.

Kanske också av intresse för dig

Inga kommentarer

Lämna ett svar