Text och foto

Poesi och matematik

11 februari, 2009

1630 ord, har jag skrivit i dag. Inte för att jag har suttit och räknat… (det gjorde Word åt mig, snällt nog) … jag har ju faktiskt ett jobb att sköta. Och när man ger ut en massa ord hela dagarna måste man fylla på med ord då och då. Enkel matematik.  100 ord ut- 100 ord in. Det stämmer dock inte när det gäller poesi, för de orden kan säga väldigt många ord med väldigt få ord så då får man räkna annorlunda.

Hitta böcker. Jag har ett finurligt system för att hitta bra böcker på biblioteket. Jag går helt enkelt sakta mellan bokhyllorna. Rätt vad det är, så är det någon bok som hoppar fram. Eller så hör jag en liten viskning från någon bok som försynt och lite blygt vänder ryggen mot mig. Det här systemet har fungerat fantastiskt bra i åratal. Sist jag var på biblioteket var det en diskret kartongsfärgad bok som det står ”Jotack” och Peter Nilsson på, som ville bli läst, det syntes lång väg. Vardag, enkelt och precis på pricken. Dikter som går rakt in i hjärtat, utan krångel. Jag har bara läst hälften av orden i boken hittills, men fått en rejäl ordpåfyllning som nog räcker hela veckan ut! Bra poesimatematik!

Kanske också av intresse för dig

Inga kommentarer

Lämna ett svar