Text och foto

Skrivarkurs

13 september, 2008

Skriva av hjärtats lust. I början på juli höll jag i en skrivarkurs på Stensunds Folkhögskola. Det är en vacker och rofylld plats med ett stort gammalt slott som lugnt ser ut över havet. Visserligen ryktas det spöka där, men trots ihärdiga försök hittade vi inga kalla kårar eller mystiska steg i trappan. Husmor Hasse såg till att vi inte var hungriga en enda minut av veckan. Och ordnade dessutom en härlig picknickkorg till vår poesistund vid strandkanten. Mmmm…

Eleverna visade sig vara fantastiskt trevliga och duktiga. En vecka låter så länge. Men dagarna rann iväg. Så är det när man har roligt, sägs det. Och att få ägna sig åt att diskutera det mest intressanta som finns, nämligen skrivande, med människor som också tycker det är det mest intressanta som finns… ja, det är ju toppen! Rappakalja, ”blindskrift” och gestaltning stod på schemat. Och det växte fram en hel del berättelser. Sorgliga, fantasifulla, vackra och väldigt fina.

 

 

 

Kanske också av intresse för dig

Inga kommentarer

Lämna ett svar