Kina

Hangzhou

23 april, 2009

Vill inte! Jag vill inte åka härifrån! Vill inte! Det kommer krävas milt våld för att få med mig härifrån Hangzhou! Det finns för mycket kvar att se och upptäcka här. Dagens båttur över Västra Sjön var bara en liten aptitretare. Promenaden genom trädgårdar och förbi vackra gamla hus gav mersmak. Tårpilar sveper över blanka vattenytor. Bourgonvilla blommar överallt. Det skönaste väder man kan tänka sig hade vi i dag. En mild bris full av blomdoft svalkade precis lagom i den varma vårsolen. Jag är förälskad i den här staden. Den ser ut som min romantiska föreställning om Kina.

Staden är helt uppbyggd för fotografers nöje. Nej, det var ju inte sant. Men sant är att det ena arrangemanget av blomma, vattenspegel och träd avlöser det andra. Ett intagande blickfång lockar vidare till nästa. Det är ingen brist på motiv, men det är svårt att göra dem rättvisa.

Kanske också av intresse för dig

Inga kommentarer

Lämna ett svar